Ten minste 30 doden na nieuwe luchtaanvallen Pakistan

Ten minste dertig vermoedelijke militanten van de Talibaan zijn gedood bij luchtaanvallen op schuilplaatsen in het noordwesten van Pakistan. Het is al de vierde aanval op schuilplaatsen van de militanten in de streek Waziristan sinds het mislukken van vredesgesprekken tussen de Talibaan en de Pakistaanse regering, vorige week in Islamabad.

Pakistaanse stammenfamilies bij een checkpoint in Waziristan.
Pakistaanse stammenfamilies bij een checkpoint in Waziristan. Foto AFP/ Thir Khan

Ten minste dertig vermoedelijke militanten van de Talibaan zijn gedood bij luchtaanvallen op schuilplaatsen in het noordwesten van Pakistan, dicht bij de grens met Afghanistan. Het is al de vierde aanval op schuilplaatsen van militanten in de streek Waziristan sinds het mislukken van vredesgesprekken tussen de Talibaan en de Pakistaanse regering, vorige week in Islamabad.

Het dodental werd door een veiligheidsfunctionaris in Miransah, de belangrijkste plaats in Noord-Waziristan, aan persbureau AFP gemeld. Het is de voornaamste plek waar jihadisten in de regio actief zijn. Persbureau Reuters benadrukt dat het onmogelijk is om te bevestigen of er ook burgers om het leven zijn gekomen, omdat het voor journalisten onmogelijk is normaal te werken in het gebied.


Grotere kaart weergeven

Vergelding voor dood Pakistaanse soldaten

De luchtaanvallen zijn vergelding voor het doden van 23 soldaten door de Talibaan vorige week. Dit was ook de reden dat de vredesgesprekken werden gestaakt. De Talibaan vechten al lange tijd tegen de regering in Pakistan. Zij willen een zeer strenge vorm van de sharia, de islamitische wet, invoeren. Sinds vorige week zijn al 98 vermeende militanten gedood.