Rekenen is leuker dan ooit

Het enige wat voor Android-apparaten nog miste in de Play Store was een mooie rekenmachine. Natuurlijk voldoen apps als RealCalc Scientific Calculator of de Handy Construction Calculators aan alle mogelijke eisen voor wetenschappelijke en praktisch rekentuig – maar echt stijlvol zijn ze niet. Calcu is een minimalistische rekenmachine die de gebruiker de keuze biedt aan twaalf smaakvolle interfaces. De gebruiker kan nieuwe bewerkingen en functies toevoegen aan het toetsenbord en misschien wel belangrijker: zelf constanten toevoegen. Dat laatste is heel handig voor wetenschappelijke berekeningen in specifieke vakgebieden als scheikunde en natuurkunde. Het feit dat Calcu zich zo eenvoudig laat instellen zorgt ervoor dat de app erg veelzijdig is en geschikt voor een breed publiek. Rekensommen maken is leuker en mooier dan ooit, al zullen die hard wiskundigen eerder kiezen voor serieuzere rekenapps die meer geven om functie dan om uiterlijk.