Grootheidswaanzin, narcisme, zelfoverschatting, testosteron

Is Cees van der Hoeven een slecht mens? De dag dat hij de geheime contracten ontdekte waarmee de buitenwereld voor de gek werd gehouden, was ook de dag dat hij zijn zoontje naar het ziekenhuis bracht. Hij besloot erover te zwijgen. Zijn raad van commissarissen smeekte hem te blijven toen hij een veel beter betaalde baan kreeg aangeboden bij een concurrent. Konden ze hem maar klonen, zei de president-commissaris.

De Van der Hoeven van Han Römer is een vechter, een winnaar die altijd wil winnen. Hij geeft nooit op en verzet zich tegen alle aantijgingen van manipulaties. Hij is innemend, een charmeur. Een gelauwerd topman die op de juiste momenten deemoedig kan zijn.

Mannen kunnen ziek worden van competitie, toont De val van een Super-man. De testosteron stijgt hen naar het hoofd: zelfoverschatting, narcisme, grootheidswaan. Op het toneel daagt Römer de zaal uit. Was hij zelf niet óók financieel benadeeld door het boekhoudschandaal? In de voorstelling arriveert hij per taxi bij het kasteel van Albert Heijn, maar hij heeft geen geld voor de chauffeur. Albert mag betalen. Gauw steekt Cees het wisselgeld in zijn binnenzak.