43 leerlingen gedood op school Nigeria bij aanval Boko Haram

Bij een aanval op een Nigeriaanse kostschool door strijders van de extremistische groepering Boko Haram zijn 43 leerlingen van de school om het leven gekomen. Dat melden politie en leger aan persbureau Reuters. Veel van de leerlingen kwamen om het leven toen de school tot de grond toe werd afgebrand, anderen door geweerschoten.

Update 13.50 uur: Eerder vandaag werden 29 doden als gevolg van de aanval gemeld, persbureau AFP meldt nu dat het dodenaantal is opgelopen tot 43.

De aanval vond vannacht plaats in het noordoosten van Nigeria, op middelbare school Buni Yadi in de staat Yobe, op zo’n zestig kilometer van de stad Damaturu:

Alle doden zijn jongens die op de school les hadden, de meisjes zijn niet gedood, zo meldde de politie.

Het noordoosten van Nigeria is overwegend islamitisch. Boko Haram (betekenis: ‘Westers onderwijs is zondig’) streeft daar naar de vestiging van een kalifaat met streng-islamitische wetgeving en pleegt vaker terreuraanvallen, ook op scholen. In het gebied is al sinds mei vorig jaar de noodtoestand van kracht, maar het leger slaagt er niet in de aanvallen in te tomen. Vorige week nog werden ruim honderd mensen gedood bij een aanval van Boko Haram op een christelijk dorpje in de regio.