Warme klanken met randje venijn

Twee jaar na de vorige cd en twee bezettingswisselingen verder, blijkt de Nederlandse band Moss nog verrassend vertrouwd te klinken. Op hun vierde cd duwt, trekt en schaaft het kwartet rond zanger Marien Dorleijn weer aan de instrumentaties – totdat de nummers zich net ijler oprekken, net langzamer ter zake komen, en net meer zijwegen bewandelen dan liedjes van een gitaarband doorgaans doen. Moss gebruikt de gitaar dan ook slechts voor accenten, soms van één toon. Verder worden hun liedjes bekleed met atmosferische klanken als kabbelende golven rond de stem van Dorleijn. Die stem is de ruggegraat: met een warme, ronde klank en welkom randje venijn. De melodieën op We Both Know The Rest Is Noise zijn vaardig, al ontbreekt een uitschieter. Zo morrelt Moss aan de grenzen van het popliedje, op een inmiddels bekende manier.