Sotsji, maar dan chique

Foto Arno Balzarini/AP

St. Moritz staat bekend als oord voor luxepaarden. In februari mag je die reputatie letterlijk nemen, want dan worden de White Turf-rennen gehouden in het skidorp in Zwitserland. Jockeys op ski’s worden voortgetrokken door galopperende paarden – zij grijpen zich vast aan bijzondere leidsels met een stuk stof dat achter de paarden hangt.

De paardenraces worden al sinds 1907 gehouden op het bevroren meer van St. Moritz. Jaarlijks trekken de races zo’n 35.000 bezoekers naar het Zwitserse alpendorp. De paardenraces worden op de White Turf-site omschreven als een ‘unique, exclusive, top-class event’. Fadri Casty, voortgetrokken door Bergozni, in het midden te zien op de foto achter het blauwe tuig, finishte dit jaar als eerste. Franco Moro, de ruiter op rechts, werd voortgetrokken door Dreamspeed en eindigde als derde. De winnaars maken kans op overnachtingen in ‘luxe hotels’ op ‘afgelegen tropische eilanden’ volgens de site.