Inmiddels bekend

Luisteren // Pop Moss We Both Know The Rest Is Noise 3

Twee jaar na de vorige cd en twee bezettingswisselingen verder, blijkt de Nederlandse band Moss nog verrassend vertrouwd te klinken. Op hun vierde cd duwt, trekt en schaaft het kwartet weer aan de instrumentaties – totdat de nummers zich net ijler oprekken en net meer zijwegen bewandelen dan liedjes van een gitaarband doorgaans doen. Moss gebruikt de gitaar dan ook slechts voor accenten, soms van één toon. Verder worden hun liedjes bekleed met atmosferische klanken rond de stem van Marien Dorleijn. Die stem is de ruggengraat: met een warme klank en welkom randje venijn. De melodieën op We Both Know The Rest Is Noise zijn vaardig, al ontbreekt een uitschieter. Zo morrelt Moss aan de grenzen van het popliedje, op inmiddels bekende manier.