Opinie

Inburgering

Wij, een groepje redelijk fitte vijftigers, staan op zondagochtend om 11 uur stipt klaar op het voetbalveldje in het Westerpark. Het wachten is op de tegenstander: een groepje jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk. Zo dragen wij ook iets bij aan hun inburgering, en dat geeft een goed gevoel. Om 3 over 11 kijkt

Wij, een groepje redelijk fitte vijftigers, staan op zondagochtend om 11 uur stipt klaar op het voetbalveldje in het Westerpark. Het wachten is op de tegenstander: een groepje jonge, superfitte Afrikaanse asielzoekers van de Vluchtelingenkerk. Zo dragen wij ook iets bij aan hun inburgering, en dat geeft een goed gevoel.

Om 3 over 11 kijkt onze aanvoerder beteuterd op zijn mobieltje: „Ze komen niet”, zegt hij, „het is te koud.”

Bob van der Sluis