Trainer Mario Been door Genk op straat gezet

Racing Genk heeft gisteravond trainer Mario Been ontslagen. De Nederlandse coach moest vertrekken nadat Genk met 2-0 had verloren van het laaggeklasseerde Waasland-Beveren. De Limburgse club staat zesde in de hoogste Belgische competitie en is nog actief in de Europa League. De zesde plaats biedt recht op de play-offs, waarin het landskampioenschap op het spel staat.

Volgens een bekendmaking van de club gisteren is duidelijk geworden dat een „hoognodige ommekeer” onder de leiding van Been „al te lang” uit is gebleven. De Rotterdammer arriveerde in 2011 bij Genk, nadat hij was ontslagen bij Feyenoord.

Vorig seizoen won Been met Genk de Belgische beker. In de afgelopen seizoenen eindigde Genk onder leiding van Been als derde (2012) en vijfde (2013). Genk maakte bekend zo snel mogelijk een opvolger voor Been aan te stellen. In afwachting daarvan nemen Pierre Denier en Hans Visser de honneurs waar. (NRC)