Vitello tonnato

Een van de klassieke Italiaanse gerechten die wereldwijd aan dagelijkse verkrachting blootstaan is vitello tonnato. Opgebouwd uit twee kostbare ingrediënten -tonijn en kalfsvlees- is het een uitdaging voor veel oplichters om er zo min mogelijk geld en energie in te stoppen en er toch een forse prijs voor te vangen, waarbij slechte bliktonijn in combinatie met kalkoenvlees zo’n beetje de ondergrens vormt.
Nee, dan de vitello tonnato van Kees Elfring, patron cuisinier van restaurant Marius en het aanpalende proeflokaal Worst in Amsterdam. De vitello uitvoering van Kees, die al jaren als specialiteit op de kaart van Marius prijkt, geniet grote faam onder zowel vaste gasten als vakbroeders. Kees maakt zijn vitello tonnato namelijk van kalfssukade en verse tonijn. In de video onthult hij al zijn geheimen.