Tienduizenden Venezolanen betogen in Caracas tegen Maduro

Aanhangers van de oppositie worden door de politie met traangas bestookt.
Aanhangers van de oppositie worden door de politie met traangas bestookt. Foto AP / Rodrigo Abd

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn gisteravond na een protestmars van de oppositie gewonden gevallen bij gevechten tussen de politie en anti-regeringsbetogers. In Caracas waren tienduizenden mensen op de been om te demonstreren tegen de regering van president Maduro.

Bij de gevechten in de wijk Altamira, die aan het einde van de dag uitbraken, raakten volgens de BBC een aantal mensen gewond. Activisten van de oppositie gooiden met stenen naar de politie, terwijl de politie traangas gebruikte.

Onrust in Venezuela door economisch beleid Maduro

In Venezuela is het al zo’n twee weken zeer onrustig. De oppositie gaat dag na dag de straat op om te demonstreren tegen het economische beleid van Maduro, die vorig jaar april met een nipte meerderheid werd gekozen na het overlijden van Hugo Chávez. Maduro heeft de protesten tegen zijn regering een poging tot een staatsgreep genoemd. Bij botsingen tussen de politie en betogers vielen in totaal tien doden.

Duizenden aanhangers van Maduro verzamelden zich gisteren in het centrum van Caracas en andere steden in Venezuela. Maduro zegt dat de protesten het werk zijn van rechtse groepen die gesteund worden door de Verenigde Staten, een beschuldiging die Amerika heeft verworpen. Maduro zei gisteren dat Venezuela een “sterke democratie” is en dat de Venezolaanse oppositie heeft laten zien niet democratisch te zijn.