Storing Whatsapp voorbij, maar af en toe nog wel haperingen

Foto AFP / Stan Honda

De storing bij Whatsapp is opgelost. Rond half twaalf gisteravond konden mensen weer gebruikmaken van de berichtendienst, die gisteren vanaf het begin van de avond kampte met serverproblemen waardoor gebruikers geen berichten konden versturen en ontvangen.

De problemen ontstonden zaterdag rond 19.30 uur. Het bedrijf achter de dienst bood op Twitter zijn verontschuldigingen aan voor de storing. Over de oorzaak ervan is niets bekendgemaakt.

Twitter avatar wa_status WhatsApp Status WhatsApp service has been restored. We are so sorry for the downtime…

Helemaal stabiel was Whatsapp nadat het gisteravond laat weer te gebruiken was nog niet. Vannacht kwamen via social media als Twitter nog veel meldingen binnen van gebruikers die opnieuw problemen hadden met het gebruik van de berichtendienst.

Whatsapp wordt wereldwijd door 450 miljoen mensen gebruikt als alternatief voor sms’en en om foto’s en video’s mee te versturen. Sinds deze week bekend werd dat Facebook de app heeft overgenomen kiezen veel mensen voor alternatieven als Telegram.

Ook problemen Telegram door grote toestroom

Telegram kampt door de vele nieuwe gebruikers ook met problemen. De fabrikant van de app liet gisteravond weten er honderd nieuwe gebruikers per seconde bij te krijgen en daardoor verbindingsproblemen in Europa te hebben.

Twitter avatar telegram Telegram Messenger We’re experiencing connection issues in Europe caused by the avalanche of new users. We’re getting it fixed asap.
Twitter avatar telegram Telegram Messenger Today more than 1,8 million people joined Telegram. We are setting up more servers to be prepared for the high load.