Martina schiet Twente op de valreep naast Feyenoord

FC Twente heeft op de valreep een punt uit het vuur gesleept tegen Feyenoord. Cuco Martina maakte in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker: 2-2.

Eerder had ploeggenoot Luc Castaignos de aansluitingstreffer gemaakt. Voor Feyenoord scoorden Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius.

De 2-2 kwam niet uit de lucht vallen. De laatste tien minuten stond Feyenoord namelijk onder grote druk. In de slotseconden wist Twente alsnog toe te slaan. Feyenoord protesteerde hevig tegen de gelijkmaker van Martina, omdat Castaignos hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan.

Feyenoord ging aan de leiding met 0-2

Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. De Rotterdammers waren de betere ploeg en kwamen via Pellè aan de leiding. De Italiaan schoot na een passje van Boëtius raak.

De buitenspeler maakte zelf in de 55e minuut de 0-2 met een droge schuiver. In de vierde minuut was Feyenoord overigens een zuivere strafschop ontnomen na een overtreding van Twente-doelman Nick Marsman op Lex Immmers.

Castaignos bracht vervolgens halverwege de tweede helft de spanning terug. Promes was de aangever bij de veertiende seizoenstreffer van de spits, die scoorde tegen zijn oude club. Het vormde de opmaat tot een spannende slotfase, waarin Feyenoord in het zicht van de haven alsnog bezweek.

Grote winnaar van de puntendeling was misschien wel Ajax. De landskampioen won eerder zondag van AZ en zag de voorsprong op Twente oplopen tot zes punten. Feyenoord, dat volgende week de Amsterdamse rivaal ontvangt, is op negen punten gezet.
(Novum)