Laatste lid muzikale familie Von Trapp overleden

Von Trapp tijdens een interview met persbureau Reuters in 2008.
Von Trapp tijdens een interview met persbureau Reuters in 2008. Foto Reuters / Leonhard Foeger

Maria von Trapp, het laatste overgebleven lid van de Oostenrijkse familie waarop de musical The Sound of Music is gebaseerd, is overleden. Dat meldt persbureau AP. Von Trapp overleed dinsdag in haar huis in de Amerikaanse staat Vermont. Ze werd 99.

Maria von Trapp was de op een na oudste dochter van de Oostenrijkse marinier Georg Ritter von Trapp. Zijn zeven kinderen en de ontsnapping van de familie uit Oostenrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog vormden de inspiratie voor de zingende familie in de musical uit 1959 en de film uit 1965.

De film The Sound of Music kreeg een Oscar voor beste film. Maria heette in de musical en film Louisa. (Novum)