Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkiezingen

Henk Krol keert terug in politiek als lijstduwer 50Plus

Oud-partijleider van 50Plus Henk Krol maakt een comeback in de politiek. Krol, die in oktober vorig jaar de politiek verliet na onthullingen over zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant, wordt lijstduwer voor de ouderenpartij, zo maakte 50 Plus-voorzitter Jan Nagel vanochtend bekend.

Foto ANP / Robin Utrecht

Oud-partijleider van 50Plus Henk Krol maakt een comeback in de politiek. Krol wordt lijstduwer voor de ouderenpartij bij de Europese verkiezingen van mei, zo maakte 50 Plus-voorzitter Jan Nagel vanochtend bekend in het tv-programma Businessclass.

Krol verliet in oktober vorig jaar de politiek nadat de Volkskrant had onthuld dat Krol in zijn tijd als hoofdredacteur van Gay Krant niet altijd de pensioenpremies van zijn werknemers had betaald.

Krol kondigde eerder al aan een politieke terugkeer wel te zien zitten, bijvoorbeeld als lijstduwer. Krol kan in het Europees parlement worden gekozen als hij bij de verkiezingen van 22 mei voldoende voorkeursstemmen haalt. De lijsttrekker van 50Plus bij de Europese verkiezingen is oud-VVD’er Toine Manders, voor wie Krol sinds begin dit jaar werkt. Manders zei vorige maand Krol als “ideale lijstduwer” te zien.

De voorlaatste plek op de lijst is voor journalist Wibo van der Linde. Hij gaat zich inzetten voor de campagne van 50Plus. Een andere opvallende kandidaat is de 22-jarige studente Lissette Leegstra. Zij behoort tot de jongste kandidaten bij de Europese verkiezingen.