Duivels dilemma voor Lindgren

Rasmus Lindgren (links) van FC Groningen vorig jaar mei in gesprek met Christian Eriksen, die toen nog bij Ajax speelde.
Rasmus Lindgren (links) van FC Groningen vorig jaar mei in gesprek met Christian Eriksen, die toen nog bij Ajax speelde. Foto ANP / Olaf Kraak

Het was de afgelopen twee weken behelpen. Dan haalt de Nederlandse equipe een olympische recordoogst, gebeurt het tijdens werktijd. Nederland toog dan ook massaal naar de livestream van de NOS, die het onder de druk meerdere keren moeilijk had.

Maar met het laatste weekend voor de boeg zouden die problemen voor de meeste sportfans verleden tijd moeten zijn. Tenzij je in het weekend moet werken natuurlijk. En laten nou net sporters dan altijd moeten aantreden. Een groot dillemma dus voor de Zweed en FC Groningen-middenvelder Rasmus Lindgren. Hij moet morgen om half 12 met zijn club voetballen tegen FC Utrecht, maar een half uur later begint de ijshockeyfinale in Sotsji tussen Canada en Zweden.

Voor de Zweden is dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dus wat te doen? Lindgren deed via Twitter een ludiek beroep op de KNVB. Of de wedstrijd niet héél misschien een paar uurtjes naar voren geschoven kon worden? De oproep zal tevergeefs zijn, maar gelukkig kreeg Lindgren nog een gouden tip van zijn volgers op Twitter. De livestream van de NOS is immers ook op je telefoon te bekijken in de dug-out.

Twitter avatar lindgrenaren Rasmus Lindgren Beste KNVB, ik zit met een probleem. Zondag om 13.00 is het Ijshockey-finale tussen Zweden en USA/Canada. Voor mij als Zweed is dit heeel…
Twitter avatar lindgrenaren Rasmus Lindgren …erg belangrijk. Maar wij spelen om 12.30 een wedstrijd tegen FC utrecht. Kunnen jullie deze wedstrijd een paar uur naar voren schuiven???