Doden en gewonden bij aanslagen op betogers Thailand

Een politieagent bij de plek in Bangkok waar vanmiddag een bom afging.
Een politieagent bij de plek in Bangkok waar vanmiddag een bom afging. Foto AP / Wally Santana

Bij een bomaanslag in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn vanmiddag twee mensen om het leven gekomen en zeker 22 mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters. De aanslag komt een paar uur nadat gewapende mannen het vuur openden op anti-regeringsdemonstranten in het oosten van het land.

De bom ging vanmiddag af in een druk winkelcentrum in Bangkok, in de buurt van één van de weinige kampen van de oppositie waar nog wordt gedemonstreerd. Wie precies verantwoordelijk is voor de aanslag is nog onduidelijk, maar aanhangers van premier Yingluck Shinawatra beloofden juist vanochtend af gaan afrekenen met de anti-regeringsbetogers, die de hoofdstad al weken in hun greep houden.

Onder de doden van de aanslag is 12-jarige jongen. Drie kinderen raakten zwaargewond aan hun hoofd.

Achtjarig meisje gedood door gewapende mannen

Vanochtend viel er in het oosten van Thailand ook al een dode, een achtjarig meisje, toen gewapende mannen antiregeringsdemonstranten beschoten. Tientallen anderen raakten gewond. Thaise media spreken van drie doden in het oosten, maar de autoriteiten bevestigen vooralsnog alleen de dood van een meisje van 8.

Thaise demonstranten protesteren al maanden tegen de regering en eisen het vertrek van premier Yingluck. Geweld rondom de protesten kostte aan zeker zestien mensen het leven. Honderden raakten gewond.