Venezuela maakt zich op voor nieuwe demonstraties

Anti-regeringsdemonstranten gisteravond op een bus in de stad San Cristobal in Venezuela. Ook voor vandaag zijn weer massale demonstraties gepland. Foto AFP / Orlando Parada

Venezuela maakt zich op voor mogelijk opnieuw gewelddadige demonstraties later vandaag. Zowel voor- als tegenstanders van president Nicolas Maduro gaan weer de straat op. Dat meldt persbureau AP.

In hoofdstad Caracas zullen vrouwelijke aanhangers van de president de straat op gaan. De oppositie zegt door het hele land massademonstraties te organiseren.

Oppositieleider Henrique Capriles heeft gezegd dat deze demonstraties zijn bedoeld als vreedzame protesten tegen de hoge criminaliteit, voedseltekorten en hoge inflatie in Venezuela. Maar de vrees bestaat dat het toch tot harde botsingen met ordetroepen zal kunnen komen.

Sinds 12 februari wordt er massaal gedemonstreerd in Venezuela. Volgens Maduro zijn de protesten een poging een coup te plegen. Ze zouden volgens hem worden gesteund door de Verenigde Staten.

Sinds het begin van de protesten zijn er volgens AP zeker acht doden gevallen en zouden meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt.