straatleven

„Ik heb lang nagedacht welke film ik zou willen aanbevelen. Maar ik hoef niet naar de bioscoop om mooie beelden op mijn netvlies te krijgen. Een wandeling vanaf mijn huis over het Bickerseiland in Amsterdam. Oorspronkelijk meerden hier de vrachtschepen af. Wat nu woonhuizen zijn, waren ooit pakhuizen. Pas sinds een jaar of veertig is dit een woonbuurt geworden. Vrij stil en rustig, met nauwelijks auto’s en een enkel café. Ik zit graag bij ’t Blaauwhooft, een heel gewoon maar goed buurtcafé. Vanaf hier ben je zo in de Jordaan of op de Noordermarkt. De stad is net een dorp. Zo leuk en spannend wat je allemaal ziet. Hoe mensen hun honden vervoeren. Er fietste hier altijd een keurig geklede man met een kinderwagen op zijn stuur gemonteerd, met daarin een grote hond. Ik heb hem al een tijd niet meer gezien.”