Solvabiliteit verbeterd

„Nederlandse banken staan er beter voor dan een paar jaar geleden. De aangescherpte eisen die aan Europese banken worden gesteld hebben ook geleid tot verbetering van de solvabiliteit en de liquiditeit. En dat is goed voor het herstel van het vertrouwen. Het is tevens een uitgelezen gelegenheid voor de Europese Centrale Bank om banken nog eens tegen het licht te houden voordat zij eind dit jaar formeel het toezicht op de belangrijkste banken overneemt. De kleinere banken blijven onder toezicht van de nationale centrale banken. Mochten er toch problemen naar boven komen, dan moeten die nog opgelost worden voordat het toezicht overgaat naar Frankfurt. Daarmee hoopt de ECB te voorkomen dat zij al snel moet ingrijpen bij individuele banken. Beleggers dienen zich te realiseren dat banken in toenemende mate nutsbedrijven zijn geworden met een dito rendement.”