Snowboardsters Sauerbreij en Dekker uitgeschakeld op Winterspelen

Nicolien Sauerbreij tijdens haar eerste run bij de kwalificaties op de parallelslalom op het Rosa Khutor Extreme Park tijdens de Olympische Winterspelen.
Nicolien Sauerbreij tijdens haar eerste run bij de kwalificaties op de parallelslalom op het Rosa Khutor Extreme Park tijdens de Olympische Winterspelen. Foto ANP / Robin Utrecht

Snowboardsters Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker zijn op de Olympische Spelen in de kwalificaties uitgeschakeld op de parallelslalom. De twee Nederlanders wisten op de Roza Choetor niet bij de beste zestien te eindigen.

Dekker finishte in 1.05,66 minuten op de negentiende plek, Sauerbreij in 1.05,69 een plaats lager.

Alle snowboardsters moesten twee keer de berg af, eenmaal via het wat langzamere blauwe parkoers en een keer via het snellere rode parkoers. Zowel Dekker (33,14) als Sauerbreij (32,91) stelden op het blauwe parkoers teleur. Op het rood parkoers klokte Dekker 32,52 en Sauerbreij 32,78.

Sauerbreij had gehoopt haar Spelen op de parallelslalom te redden, nadat ze er woensdag op de parallelreuzenslalom niet in was geslaagd haar titel te verdedigen. De jonge Dekker maakte haar olympisch debuut in Rusland. Eerder was ze op de parallelreuzenslalom in de kwalificaties als 22e geëindigd.

De Oostenrijkse Marion Kreiner was in de kwalificaties van de parallelslalom, een nieuw olympisch onderdeel, de snelste in 1.03,58. De Tsjechische Ester Ledecka (1.03,74) en Patrizia Kummer (1.03,82) uit Zwitserland volgde haar op de voet. Kummer won op de Roza Choetor al de parallelreuzenslalom. (Novum)