Muziekliefde

ZIEN // Documentaire What Difference Does It Make? Red Bull Music Academy

Brian Eno’s eerste artistieke ervaring was het zien van een kleurenfilm op een witte muur. Als kind verlangde hij jarenlang naar die heldere kleuren terug. Het verlangen om te scheppen moet allesoverheersend zijn, wil je slagen als artiest, vertelt de producer aan de Red Bull Music Academy. Eno is een van de musici in deze film die vertellen over wat het betekent om artiest te zijn. Afgewisseld met beelden van het straatleven in New York vertelt rapper Rakim hoe je moet leren omgaan met roem, bassist Thundercat legt uit dat je altijd op zoek moet naar je eigen ‘happy place’ en discolegende Giorgio Moroder laat zien dat de drang om te creëren ook op je 73ste niet verdwijnt. De film is opgenomen tijdens de laatste editie van de masterclass muziekproductie die Red Bull jaarlijks organiseert. De film duurt 90 minuten, en is gratis te downloaden of te streamen via redbullmusicacademy.com.