Meer omzet, wil de commerciële man

Rutger van Goor den Oosterlingh

(37) was marketingmanager bij verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon. Sinds deze maand is hij commercieel directeur.

1. Vanwaar deze stap?

Ik was toe aan iets nieuws. Als je te lang ergens zit, beginnen je ideeën uit te werken en doe je jezelf en de organisatie tekort. In deze functie heb ik meer impact op het bedrijf en kan ik mijn energie volledig kwijt.

2. Kruiwagen?

Mensen die prettig hebben samengewerkt, zoeken elkaar op. Ik zat met mijn voorganger bij Fortis, hij heeft mij naar Aon gehaald en nu ben ik zijn opvolger in het managementteam.

3. Eerste daad?

Ik heb direct de omzetdoelstellingen voor 2014 naar boven bijgesteld.

4. Nest?

Normaal, liefdevol. Mijn vader heeft bij Aegon gewerkt, mijn moeder bij Achmea. Het is toeval dat ik ook in verzekeringen ben beland. Ik ben op mijn 28ste pas aan de slag gegaan, nadat ik een paar jaar fulltime mantelzorger was geweest voor mijn vader – helaas veel te vroeg overleden aan ALS.

5. Studie?

Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Kapitein op een woonboot.

7. Wat wilt u later worden?

Domweg gelukkig.