Logeren in de favela’s

Plannen om deze zomer naar Rio de Janeiro te gaan voor de wereldkampioenschappen voetbal? Dan is de keus voor het juiste hotel niet eenvoudig. Niet alleen doordat alles vol zit en de prijzen extra hoog liggen, maar vooral: welke wijk te kiezen? Copacabana en Ipanema liggen voor de hand, maar logeren in of nabij een favela is wel zo hip. De sloppenwijken zijn speciaal voor het voetbal schoongeveegd en opgeknapt. Sommige (zoals Santa Marta) zijn in felle kleuren geschilderd bij wijze van Niets Aan De Hand Hier, Het Is Hier Gezellig! Er zijn zelfs B&B’s midden in de favela’s. Wie het beste van twee werelden wil, gaat naar Casa Mosquito, het leukste hotelletje (10 kamers) van Rio. Het ligt op de rand van Ipanema, maar vlak bij de sloppenwijk Cantagalo, waar heel wat trendy bars en restaurants zijn gekomen. Casamosquito.com.