Kunstreis met een grote k

Kunst is modern. Ook al is het oude kunst. Of zelfs antiek. Steeds meer kunstbeurzen op alle plekken in de wereld trekken steeds meer publiek. Wie een beetje wil meetellen, gaat op kunstreis. Serieuze Kunstreis wel te verstaan, met hoofdletter K, onder leiding van een kunstexpert. Veilinghuis Christie’s heeft er zelfs een aparte reistak voor gecomponeerd, Christiestravel.com, die onder meer een kunstreis naar de Maastrichtse Tefaf organiseert, met alles erop en eraan, de beste hotels, de beste restaurants, de beste museumbezoeken en zelfs toegang tot de exclusieve openingsparty van de beurs. Op kunstreis naar Amsterdam kan ook, met een van de vele andere kunstreisbureaus. Een daarvan staat onder leiding van de in de hoofdstad wonende Urban Larsson, portretschilder van onder andere de Zweedse koningin. En Wim Kok. En Gerdi Verbeet. Ik had nog nooit van de goede man gehoord. Maar wie ben ik?