kort

Begrafenisgeld //

Stelend Twents raadslid uitgeleverd

Het raadslid van de gemeente Dinkelland dat ervan wordt verdacht tonnen te hebben gestolen uit de kas van een begrafenisvereniging is uitgeleverd en aangehouden in Nederland. Hij verschanste zich in Portugal, maar werd donderdag op het vliegtuig gezet om uitgeleverd te worden. De 51-jarige Arwin van G. uit Denekamp was naast raadslid ook penningmeester bij begrafenisvereniging Helpt Elkander in de Twentse plaats. Vorige maand vertrok hij met de kas. Ruim een week geleden werd hij aangehouden in een hotel in de Portugese kustplaats Milfontes. De Nederlandse hotelmanager herkende het raadslid en belde de politie in Nederland. De Denekamper heeft waarschijnlijk een half miljoen euro buitgemaakt.

Warenhuis //

Maison de Bonneterie moet de deuren sluiten, na 125 jaar

Het luxe warenhuis Maison de Bonneterie stopt met zijn twee vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Daarmee sluit het warenhuis na 125 jaar de deuren. De honderd medewerkers (zeventig voltijdsbanen) raken allemaal hun baan kwijt. De bonden zijn uitgenodigd om te praten over een sociaal plan. Ook de webwinkel van de keten houdt op te bestaan. De outlet van de keten in Heemstede blijft voorlopig open. Het bedrijf vraagt geen faillissement aan. De woordvoerder verwacht dat de winkels in ieder geval tot augustus open blijven.

Rechtszaak //

BREIN in beroep tegen toestaan Pirate Bay

Stichting BREIN gaat in beroep tegen het besluit van het Haagse hof om de blokkering van torrentsite The Pirate Bay op te heffen. Dat meldt de anti-piraterijorganisatie. Op 28 januari besloot het hof dat Ziggo en Xs4all The Pirate Bay niet langer hoefden te blokkeren. Daarnaast moest Stichting BREIN van het hof 362.000 euro aan proceskosten aan de providers betalen. Het hof oordeelde dat er onvoldoende aanleiding was om het grondrecht van vrijheid van ondernemerschap van de providers aan te tasten. Ook stelde het hof dat de providers zelf geen inbreuk maken op auteursrechten.