Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Kleine tweehonderd man bij protest tegen Benno L.

In de Leidse wijk waar Benno L. woont is een bewakingscamera opgehangen. Er is veel protest tegen het feit dat hij in deze wijk mag wonen. Ook vandaag was er weer een protestmars. Foto ANP / Koen van Weel

Op een demonstratie tegen Benno L. in Leiden zijn vanmiddag tussen de honderd en tweehonderd mensen afgekomen. Dat is te zien op beelden van Omroep West.

De demonstranten dragen spandoeken mee. De politie houdt een oogje in het zeil. De betogers lopen een andere route dan aanvankelijk gepland, omdat ze wegens een samenscholingsverbod niet bij het huis van L. mogen komen.

De demonstranten kwamen rond half vijf bijeen bij een zwembad en liepen richting het huis van L., maar mogen niet bij de veroordeelde pedoseksueel in de straat komen.

Een week geleden werd bekend dat L. in Leiden woont. Ondanks protest van omwonenden heeft burgemeester Henri Lenferink besloten dat L. mag blijven. Zijn huisvesting is wel aan voorwaarden verbonden. Zo staat hij in nauw contact met de reclassering. (Novum)