Opinie

Ga-aan-de-kantwedstrijd

Ik fiets over het Spui in Amsterdam. Een paar duiven staan op het fietspad niets te doen en denken zoals altijd de ga-jij-maar- eerst-aan-de-kantwedstrijd te gaan winnen. Nou mooi niet, dus ik fiets door. Totdat een duif claustrofobisch wordt door de geringe ruimte tussen mij en een andere fietser. Wanhopig probeert hij te vluchten en

Ik fiets over het Spui in Amsterdam. Een paar duiven staan op het fietspad niets te doen en denken zoals altijd de ga-jij-maar- eerst-aan-de-kantwedstrijd te gaan winnen.

Nou mooi niet, dus ik fiets door. Totdat een duif claustrofobisch wordt door de geringe ruimte tussen mij en een andere fietser. Wanhopig probeert hij te vluchten en vliegt daarbij keihard tegen mijn been aan, nog net niet tussen mijn spaken. Brutaal beest! Zie je nou wel!

In shock fiets ik door.

Totdat ik de plek voel waar zijn kleine warme lichaam tegenaan vloog. O mijn god, de duif! Zou hij nog wel leven? Gegeneerd, met de gedachte dat ik bijna een dier heb vermoord, kijk ik om naar achter.

„Hij leeft nog hoor”, zegt een fietser achter mij. „Rare beesten zijn het toch.”

Marjolijn Ebels