Bieber is inzet

Zo beladen als de ijshockeywedstrijd Rusland-Amerika was de halve finale tussen Canada en de VS in het olympische ijshockeytoernooi gisteren niet. Toch stond flink wat op het spel.

Allereerst was het een replay van de finale van vier jaar geleden. Toen gaven de Amerikanen een zeker lijkende overwinning uit handen in de laatste minuten, en scoorde Canada vervolgens in de verlenging de golden goal. De Amerikanen waren uit op wraak.

Maar er speelde meer. De Amerikaanse president Obama en de Canadese premier Harper verwedden een kratje pils op de uitkomst.

Toch was het was een makelaarsbedrijf uit de Amerikaanse staat Illinois dat de inzet tot echt epische proporties verhoogde. Het bedrijf zette –figuurlijk- de popster Justin Bieber in. „Loser keeps Bieber”, zette het bedrijf op een digitaal reclamebord. Bieber komt oorspronkelijk uit Canada maar woont in Californië, en heeft zich de laatste tijd impopulair gemaakt met een aantal uitspattingen.

De Canadese ijshockeyers versloegen vrijdag de VS met 1-0. Ze staan inde finale. De Amerikanen houden Bieber. (NRC)