...en Van de Aast moddert door bij Imtech

Het lek is boven, zo vertelde Gerard van de Aast begin februari vrij stellig. De topman deed dat bij gelegenheid van de zoveelste winstwaarschuwing die de technisch dienstverlener heeft afgegeven sinds het uitlekken van fraude en boekhoudproblemen begin 2013. Maar Van de Aast, die in maart toetreedt tot de raad van commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen, sprak te vroeg. Deze week bleek dat het Openbaar Ministerie in Zwitserland onderzoek doet naar omkoping van een hoge Zwitserse ambtenaar door Imtech-dochter Fritz & Macziol. Nadat dagblad De Telegraaf melding maakte van de kwestie is Imtech zelf ook een onderzoek begonnen – weer. Na boekhoudfraude heeft Imtech er een nieuw probleem bij: omkoping. En dat nog wel in een van de meest onkreukbaar geachte landen in Europa. Beleggers zien de bui al hangen en deden hun aandelen weer in de verkoop. De koers daalde in eerste instantie bijna 10 procent. Een deel van dat verlies is weer goedgemaakt, maar of het lek echt boven is? Wordt vervolgd.