De wet van de witte sok

Geen ijdelere sporters dan wielrenners. De ware renner staat gesoigneerd aan de start. Of het nu een koers is, of gewoon een rondje met wat vrienden. Het uiterlijk van renner en materiaal is onderhevig aan tal van (merkwaardige) ongeschreven regels. Van de kleur van het stuurlint en zadel (nimmer verschillend!) tot het type zonnebril en hoe die te dragen in combinatie met de helm (pootjes over de helmbandjes, altijd!). Maar de regels staan onder druk. Voor de nieuwste generatie wielrenners hoeft het allemaal niet zo streng. De sok, volgens de traditie halflang – zodat de kuitspier optimaal uitkomt – en wit (altijd!), laat tegenwoordig ruimte voor wat persoonlijke expressie. Gekleurde sokken, sokken met motief, sokken met humor, het mag gewoon. Maar kom niet aan de lengte. Er zijn grenzen. (vanaf 15 dollar via theathleticcommunity.com)

Martijn Boot