Ben Noteboom casht bij vertrek als topman

Ben Noteboom, vertrekkend topman van uitzendbedrijf Randstad, krijgt een flinke zak geld mee. Hij stond ruim elf jaar aan het roer bij Randstad. Toen hij begon in 2002 deed een aandeeltje Randstad ongeveer 10 euro. Inmiddels is een aandeel bijna 45 euro waard – geen gek rendement voor een gemiddelde belegger. Dat vond de raad van commissarissen kennelijk ook. Naast zijn gebruikelijke salaris van 2,5 miljoen euro krijgt hij ook nog eens zo’n 2,5 miljoen euro mee in verband met contractuele verplichtingen, zo bevestigde een woordvoerder van Randstad tegen televisiezender RTL Z. Naast zijn jaarsalaris en pensioenvergoeding krijgt Noteboom een kortetermijnbonus in contanten en een langetermijnbonus in aandelen. De Vereniging van Effectenbezitters vraagt zich af of er sprake is van een gedwongen vertrek gezien de hoogte van het bedrag. Het jaarverslag rept slecht van contractuele verplichtingen. Weggestuurd of niet? Onderhandelen over een arbeidscontract, zo blijkt nu, kan de vertrekkend topman van het grootste uitzendbedrijf van Nederland als de beste.