‘Wel flexibel en servicegericht zijn’

Wie: Sabrine Pouwels (49), voorheen lerares Frans, verhuurt 2 appartementen in Amsterdam Oud-West.

Kost: 125 euro per nacht, per appartement.

Bezettingsgraad: 60 procent.

„Ik krijg zo vaak te horen: goh, dat je dat durft, zomaar vreemden in je huis laten. Maar ik heb van tevoren al zo vaak met ze heen-en-weer gemaild, dat het soms net lijkt alsof je ze al kent. De gasten voelen dan ook loyaliteit naar je toe, ze zullen echt niet de boel afbreken. Ik kom uit een gastvrij en Brabants gezin, vind het leuk om gasten te hebben. Natuurlijk is het wel even werk. De appartementen helemaal opruimen en schoonmaken, daar doe ik wel een paar uur over. Bedden opmaken, handdoeken klaarleggen, een welterusten-kaartje op het kussen leggen... En dan zorg ik ook nog voor een welkomstpakketje met stroopwafels, dropjes, een flesje wijn en een brief met tips voor Amsterdam.

Ik denk gewoon na over wat ik zelf leuk zou vinden als ik op reis ga. Ik verhuur twee appartementen, en als ik op vakantie ben ook mijn eigen huis. Ik woon zelf niet in de appartementen, dus dan ga ik voor het inchecken en uitchecken gewoon op en neer. Soms komen gasten laat in de avond aan, of hebben ze een paar uur vertraging. Ik vind dat geen probleem – flexibel en servicegericht moet je wel zijn als je host bent.”