Treinverkeer tussen Den Haag en Utrecht langer verstoord

Foto ANP / Lex van Lieshout

Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht moeten nog tot 2 maart rekening houden dat niet alle treinen kunnen rijden. Dat meldt de NS vanavond.

Eerder verwachtte de vervoerder nog dat de verstoring door reparaties aan wissels zaterdagochtend was verholpen, maar de werkzaamheden duren langer dan verwacht.

“Snel oplossen is volgens ProRail geen optie”, laat een woordvoerder van de NS weten. Waarom de reparatie langer duurt, wordt niet direct duidelijk.

Volgens de laatste planning rijden nu tot zaterdagochtend 9.30 uur minder treinen. De rest van de dag en zondag moeten de treinen weer volgens het spoorboekje rijden omdat het in het weekeinde minder druk is op het spoor. Vanaf maandag rijden er opnieuw minder intercity’s en ‘s ochtends een sprinter minder, laat een woordvoerder van de NS desgevraagd weten.

Sinds woensdagavond rijden er minder en kortere treinen rondom Den Haag Centraal door reparaties waarbij vier wissels buiten gebruik zijn gesteld. Geruchten over een wilde staking onder het personeel van ProRail bleken niet te kloppen. (Novum)