Stelend Twents raadslid uitgeleverd en aangehouden

Het raadslid van de gemeente Dinkelland dat ervan wordt verdacht tonnen te hebben gestolen uit de kas van een begrafenisvereniging is uitgeleverd en aangehouden in Nederland. Hij verschanste zich in Portugal, maar werd gisteren op het vliegtuig gezet om uitgeleverd te worden. De man wordt verdacht van verduistering en zit vast in Borne.

De 51-jarige Arwin van G. uit Denekamp was naast raadslid penningmeester bij begrafenisvereniging Helpt Elkander in de Twentse plaats. Vorige maand vertrok hij met de kas. Ruim een week geleden werd hij aangehouden in een hotel in de Portugese kustplaats Milfontes. De Nederlandse hotelmanager herkende het raadslid en belde de politie in Nederland.

De Denekamper heeft waarschijnlijk een half miljoen euro buitgemaakt. Begin januari werd er door de begrafenisvereniging uit Denekamp aangifte tegen de man gedaan. (Novum)