Maison de Bonneterie sluit na 125 jaar

De Maison de Bonneterie in Den Haag.
De Maison de Bonneterie in Den Haag. Foto ANP / Lex van Lieshout

De luxe warenhuisketen Maison de Bonneterie sluit zijn twee vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Daarmee sluit het warenhuis na 125 jaar de deuren. De honderd medewerkers (70 fte’s) zijn hierover vanochtend geïnformeerd, laat het familiebedrijf weten. Zij raken allemaal dus hun baan kwijt. De bonden zijn uitgenodigd om te praten over een sociaal plan.

Ook de webwinkel van de keten zal worden gesloten. De outlet van de keten in Heemstede blijft voorlopig open. Daarover is “nog geen definitief besluit” genomen, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegenover nrc.nl, maar “uiteindelijk zal het merk Maison de Bonneterie na al die jaren verdwijnen”.

Het bedrijf vraagt geen faillissement aan, dat wil de Maison de Bonneterie hiermee juist voorkomen, aldus de woordvoerder. Volgens het bedrijf is er “niet voldoende zicht meer op economisch herstel” en is het door “de te lang aanhoudende en buitengewoon hardnekkige recessie in de detailhandel economisch niet langer verantwoord de activiteiten voort te zetten”.

De komende tijd zal met alle belanghebbenden nader overleg plaatsvinden over wanneer de winkels sluiten. De woordvoerder verwacht dat de winkels in ieder geval tot augustus open blijven.

De twee vestigingen van Maison de Bonneterie:

In 2011 sloot de keten al een vestiging in Laren om zich te concentreren op Amsterdam en Den Haag. Het bedrijf verwachtte toen “helemaal klaar voor de toekomst te zijn”.