Sotsji dag 14: geen medailles bij shorttrack, Canada naar finale ijshockey

Vandaag geen medailles bij het shorttracken. In de ploegenachtervolging grepen de Nederlandse mannen naast het podium, op de individuele nummers haalden Knegt en Ter Mors niet de finales. Op de langebaan wel kwalificatie voor de finales morgen. En de ijshockeyfinale wordt Zweden tegen Canada.

De Amerikaan David Backes botst Patrick Sharp van Canada in de halve finale ijshockey.
De Amerikaan David Backes botst Patrick Sharp van Canada in de halve finale ijshockey. AP / Matt Slocum

En dat was het weer

We houden er mee op voor vandaag. Alle sporten zijn afgelopen. Wat er vandaag gebeurde:

  • Canada wint net als in Vancouver goud bij het curling voor mannen
  • De pas 18-jarige Amerikaanse Mikaela Shiffrin wint de slalom bij het skiën
  • Bij het shorttracken geen Sjinkie Knegt of Jorien ter Mors in de finales op 500 en 1.000 meter. Victor Ahn wint bij de mannen, Seung-Hi Park bij de vrouwen. Rusland wint de estafette bij de vrouwen én mannen
  • Nederland plaatst zich zowel bij de mannen als vrouwen voor de finale achtervolging op de langebaan
  • Zweden verslaat Finland en Canada wint van de VS voor een plek in de finale van het ijshockey.

Morgen gaan we weer vrolijk verder met onder meer dus in elk geval zilver, maar we hopen (vertrouwen) op goud bij de mannen en vrouwen als zij de achtervolging doen bij het schaatsen. Al heel erg vroeg (06.15 uur) Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker in de kwalificaties voor het nieuwe onderdeel parallelslalom. Amerika en Finland ijshockeyen bij de mannen voor brons en vanaf 17.30 uur de Nederlandse viermansbob in de baan voor run 1 en 2. De mannen skiën ook de slalom nog.

sotsji

Reactie shorttracker Niels Kerstholt

En tenslotte de reactie van de vierde en laatste shorttracker:

“Je weet goud en zilver is niet meer te doen. De Kazachstanen konden we nog pakken, en dan moet je met de Chinezen kop over kop gaan rijden maar wij deden iets te veel van het werk. Onze volgorde was ook in de war omdat ik Freek aftikte, ik deed twee stints. Daan is niet sterk genoeg om die laatste ronde af te maken. Ik kon Sjinkie niet bereiken, Jeroen ook niet en dan haal je die derde plek ook niet meer terwijl dat nog wel te doen was misschien. (..) De eerste reacties onder ons? Ik probeerde Daan bij te staan, Sjinkie huilde. Ik heb Daan niets verweten of zo, we moeten ons herpakken. Achteraf praten over dat we de chinezen meer werk hadden moeten laten, er is gewoon paniek in de tent. Als zoiets gebeurt in de eerste bocht en er wordt niet afgefloten dan weet je dat je bent gezien. Dan moet je elkaar achteraf bijstaan en niet de hersens inslaan."

shorttrack

Shorttrackcoach laakt scheidsrechter

Jeroen Otter, de coach van de Nederlandse estafetteploeg die zo jammerlijk naast het podium greep bij het shorttracken vanavond, zegt tegen de NOS dat hij vindt dat de scheidsrechter niet goed heeft opgelet. Volgens hem had de wedstrijd vanwege de zeer vroege val van Van der Wart afgefloten moeten worden.

shorttrack

Vallende Freek praat

Freek van der Wart viel in de finale al in de eerste bocht. Zijn eerste reactie tegenover de NOS:

“Ik zie die chinees, die snijdt de Rus af. Ik ga ervoor. Maar er is een regel voor, alleen dat affluiten dat gebeurt niet. Dan ga je er achteraan. Nee, het is niet et voorkomen zo’n val, het is zo druk. Ik was het juist aan het voorkomen en dat werkte ook niet. Heel zuur dit. (…) Na die val moest ik even helemaal resetten, voelde alsof m’n schaatsen achterstevoren stonden. Daarna kon ik m’n brijsdrage leveren en rijden voor wat we waard zijn. Dat hebben we gedaan, maar nu weer vier jaar wachten. (…)Het gaat nu nog niet heel goed nee, de droom is niet waargemaakt. Nog maar weer vier jaar door.”

shorttrack

Daar gaat Freek

Zo ging-ie onderuit in de allereerst bocht. Freek van der Wart bleef haken achter een Chinees been.

Reuters / Alexander Demianchuk

shorttrack

Canada schakelt Amerika uit, naar finale ijshockey tegen Zweden

Titelverdediger Canada gaat zondag de finale spelen van het ijshockey. In de halve eindstrijd werd Amerika, toch wel wat verrasend, zojuist met 1-0 verslagen.

Zweden tegen Canada is een herhaling van de finale van 1994 in Lillehammer. Vier jaar geleden versloegen de Canadezen de Amerikanen in de strijd om het goud.

ijshockey

En daar hebben we Jorien aan het woord

Na het mislopen van de finale, maar wél het bereiken van de eindstrijd morgen op de langebaan, reageert Ter Mors voor de camera's van de NOS:

shorttrack

Ter Mors gaat door naar Pyeongchang

Een onzer redacteuren vanuit Sotsji:

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof Jorien ter Mors zonder shorttrackmedaille naar huis. "Dan moeten we maar vier jaar doorgaan", zegt ze zojuist. #Sochi2014

shorttrack

Nog 10 minuten voor de Amerikaanse ijshockeyers: 0-1

De Amerikanen staan met nog 10 minuten te gaan even met een man minder. Twee minuten straf en ook nog 1-0 achter. Gaat die finale aan de ploeg voorbij?

ijshockey

Reacties van de shorttrackers

Eerst Sjinkie Knegt, via de NOS:

"Jezus, zo kan het ook. Nog geen 5 meter en weg waren we. Gestreden voor wat we waard waren. G*dverdomme, dat het nú, vandaag, moet gebeuren. Geen woorden voor. Waardeloos, zwaar klote. (...) eerste bocht onderuit gaan, je weet er wordt gestreden maar er zijn nog 50 ronden te gaan dus ga niet alles op alles zetten."

Twitter avatar SuleyOzturk Süleyman Öztürk Sjinkie Knegt. Gewoon zeggen wat je denkt: Klote. What the fuck.

Daan Breeuwsma:

"Zwaar klote, geen woorden voor. Als het in de eerste bocht al misgaat. Dan heb je nog hoop, maar we brengen de Chinezen naar brons. Ze laten mij finishen met zo'n snelle Chinees terwijl ik fysiek niet top ben. Deze klap komt hard aan. Vier jaar voor niks gewerkt. (...) De valpartij was net na het 'topblock' dus geen herstart en de andere landen zien dat, gaan er vol op. We proberen terug te rijden en laten de Chinezen met ons meerijden. Dan worden zij derde, wij vierde."

shorttrack

Gedoe om valpartij Nederland

In de analyse wordt gesproken over dat de race had moeten worden afgebroken omdat de valpartij plaatshad voor het middelste blokje van de allereerste bocht. Maar dat gebeurde niet.

shorttrack

Geknokt en verloren

Heel even lag Nederland derde na een hele knappe inhaalslag, maar China is toch met het brons aan de haal gegaan. Rusland, en dus Victor Ahn, wint goud, Amerika zilver.

shorttrackers

Nou, dat was van korte duur

De Nederlandse shorttrackers hebben geblunderd in de finale van het shorttracken. Al in de eerste bochten gingen we onderuit.

Twitter avatar JerryVermanen Jerry Vermanen Shorttracker Van der Wart, 'de ijsbeer van Zoetermeer'. In de eerste bocht op z'n bek. #os2014

Geen medaille zo lijkt het. Nog 27 rondjes te gaan, de achtervolging is ingezet. Maar heeft het zin?

shorttrack

'Verveelde' shorttrackploeg zo meteen in finale

Gaan we dan toch nog een plak binnenslepen vandaag, of hoe zit dat? Na de schaatsloze dag gisteren en nog geen eremetaal te verdelen in de Adler Arena vandaag begint het toch een beetje te jeuken: waar blijven die medailles?

Nog één kans hebben we. Na de uitschakeling van Knegt en Ter Mors op de individuele afstanden eerder vanavond, gaan de Nederlandse mannen zo op jacht naar een plak in de finale van de shorttrack estafette. Saai voor ze, in aanloop naar de eindstrijd:

shorttrack

Shani Davis' gifbeker moest leeg, maar....

Shani David zag zijn dramatische Spelen vanmiddag nog wat droeviger worden met kansloze uitschakeling op de team pursuit. De gelauwerde schaatser moest zelfs lossen bij zijn teamgenoten. Maar:

Twitter avatar ShaniDavis Shani Davis Waar. “@SvenKramer86: What doesn't kill you, makes you stronger!”

schaatsen

Einde tweede periode, Canada nog steeds op 1-0

Een kwartiertje pauze en dan hebben de Amerikaanse ijshockeyers nog precies 20 minuten om de 1-0 achterstand tegen Canada om te buigen. De VS, dat zo soepel speelde in de voorgaande wedstrijden, vinden tot nu toe nog geen gaatje in de defensie van Canada, dat juist wat stroef tot de halve finales wist te reiken.

ijshockey

Canadezen leiden in halve finale ijshockey

De Canadezen leiden halverwege hun wedstrijd om een finaleplek bij het ijshockey tegen de VS. Dat is enigszins verrassend gezien wat beide teams tot nu toe lieten zien. Halverwege de tweede van drie te spelen periodes is het 1-0.

Canada's Jamie Benn (22) viert zijn doelpunt met teammaat Corey Perry. VS-goalie Jonathan Quick moet toekijken. Reuetsr / Mark Blinch

ijshockey

Ter Mors wint B-finale, goud voor Park

Seung-hi Park heeft in de grote finale van de 1.000 meter shorttrack goud gewonnen. De Chinese Kexin Fan wordt tweede en een andere Zuid-Koreaanse, Suk-hee Shim derde.

Jorien ter Mors won de troostfinale.

shorttrack

Slalomgoud prooi voor Amerikaans jonkie Shiffrin

Mikaela Shiffrin heeft goud gewonnen op de olympische slalom. De 18-jarige Amerikaanse had voor twee runs 1.44,54 minuten nodig. Marlies Schild (1.45,07) en Kathrin Zettel (1.45,35) bezorgden Oostenrijk zilver en brons.

Mikaela Shiffrin wordt geïnterviewd na haar winst op de slalom. AFP / Oliver Morin

skiën

Tuitert, Smeekens en Mulder supporteren shorttrackers

Om de Nederlandse mannen naar een medaille te schreeuwen in de finale van de relay straks zijn een aantal langebaan schaatsers afgereisd naar de shorttrackhal. Onder meer Ronald Mulder, broer Michel en Jan Smeekens - kortom het volledige podium van de 500 meter - zitten er klaar voor. En ook Mark Tuitert:

shorttrack

Ter Mors nu in B-finale

Wat kan de Twentse nog, hoeveel heeft ze nog over? Ook met het oog op de team pursuit morgen op de langebaan?

shorttrack

Weer goud Ahn, grootste shorttracker ooit

De 'Rus' Victor Ahn heeft het goud nu te pakken op de 500 meter shorttrack. Zonder Knegt in de finale ging de voormalig Koreaan (Ahn Hyun-soo), opgekocht door de Russen, knap naar zijn tweede goud deze Spelen.

Ahn startte slecht, profiteerde van een valpartij en verschalkte daarna de twee laatste rijders. Voor de finale van de estafette straks met Nederland is Ahn levensgevaarlijk.

shorttrack

Ook troostfinale levert Sjinkie Knegt niets op

De B-finale van Sjinkie Knegt ging net als zijn halve finale verloren bij de start. De Fries was kansloos in de troostfinale en reed de rit nadien rustig uit, energie sparend voor de estafettefinale later vanavond.

Twitter avatar thijszonneveld Thijs Zonneveld Tuurlijk. Sjinkie spaart zich voor de relay. F*ck die B-finale.

shorttrack

Daar komt Knegt in de B-finale, voor de 5e plaats

Sjinkie Knegt nu in actie in de troostfinale.

shorttrack

Vallende Pierron schenkt Ter Mors derde plek

De Française Veronique Pierron valt in de halve finale 1.000 meter waardoor Jorien Ter Mors derde werd; te weinig voor een plek in de finale. Was de team pursuit op de lange baan vanmiddag (wel finale gehaald) te veel van het goede?

AFP / Jung Yeon-je

shorttrack

Knegt in actie, maar het bleek niet genoeg

Victor An aan de leiding, Sjinkie Knegt in derde positie. AP / Ivan Sekretarev

shorttrack

Ook voor Jorien ter Mors geen finale shorttrack

Na Sjinkie Knegt mist ook Jorien ter Mors de finale bij het shorttrack. In de halve finale van de 1.000 meter werd ze derde maar leek ze kansloos voor een hogere positie.

shorttrack

Daar gaat Ter Mors

Nu Jorien ter Mors in de halve finale van de 1.000 meter.

shorttrack

B-finale

Sjinkie Knegt dus naar de B-finale. Voor wat het waard is. Hij maakt een valse start en kwam daarna slecht weg. Knegt herpakte zich, maakte veel meters goed en klom op naar de derde plek. Maar de Rus Victor An en de Canadees Wenhao Liang gaan door.

shorttrack

Knegt niet naar finale shorttrack 500 meter, derde in halve eindstrijd

Dat wordt helaas geen olympische finale voor Sjinkie Knegt op de 500 meter. Na een valse start kwam Knegt in de herkansing niet goed van zijn plaats. Hij wordt derde en rijdt de B-finale en kan zich vooral richten op de finale relay (estafette) straks om 19.30 uur.

shorttrack

Sjinkie voor de finale

Knegt nu in de halve finale in actie. 500 meter shorttracken, start is belangrijk. De eerste is vals.

shorttrack

Jorien ter Mors naar halve finale

Het was even spannend maar met een uiterste krachtsinspanning weer Jorien ter Mors toch als tweede te eindigen en behaalt zo een plek in de halve finale van de 1.000 meter shorttrack.

shorttrack

Sjinkie in de bocht

Sjinkie Knegt wint zijn kwartfinale. De Rus Semen Elistratov valt.

Foto AP / Vadim Ghirda

shorttrack

Freek van der Wart valt

Geen halve finale voor Freek van der Wart, hij gaat onderuit bij de 500 meter na een onbesuisde kegelactie van de Rus Vladimir Grigorev.

shorttrack

Evi Sachenbacher-Stehle officieel betrapt op doping

De geruchten blijken te kloppen. De op doping betrapte Duitse atlete die vanochtend werd gemeld, is Evi Sachenbacher-Stehle.

biatlon

Rus valt voor Knegt

Sjinkie Knegt wint omdat de Rus Elistratov in de laatste bocht vlak voor zijn neus valt. Er is lang gekeken of Knegt schuld daaraan had. De jury besluit van niet en Knegt mag door naar de halve finale.

shorttrack

Knegt wint zijn kwartfinale

Sjinkie Knegt wint zijn kwartfinale bij de 500 meter.

shorttrack

Steun voor Sotnikova

De Russische kunstschaatster Adelina Sotnikova krijgt steun van Vladimir Poetin. Het juryoordeel dat tot haar winst leidde, heeft tot controverse geleid.

Op de site van het Kremlin zegt Poetin dat Sotnikova:

"won and conquered the height that our figure skating team has been working for long years ... the whole Russia is proud of you."

kunstschaatsen

Frullani gebruikte doping maskerend middel

Naar nu blijkt is de Italiaanse bobsleeër William Frullani betrapt dimetylpentylamine, een doping maskerend middel. Frullani wordt in de viermansbob vervangen door Samuele Romanini.

bobsleeën

Blokkie is tevreden

Twitter avatar janblokhuijsen Jan Blokhuijsen Dat ging even lekker... Bijna rondje gelapt 😉 Op naar morgen. Dag voor dag, slag voor slag! #blokkie #TeamNL http://t.co/CpxSeCl8Kp

schaatsen

Eerste goud Oekraïne

Oekraïne had al brons op de 7,5 km biatlon-sprint dankzij Vita Semerenko, maar nu is dan het eerste Olympisch goud in Sotsji een feit. Het is slechts het tweede goud op de Winterspelen, twintig jaar geleden behaalden ze het eerste goud in Lillehammer.

biatlon

Euforie bij Oekraïense dames

Euforie bij de Oekraïense dames na winst bij de biatlon-estafette.

Olena Pidhrushna ligt op de grond terwijl haar ploeggenoten de winst vieren. Foto AP / Dmitry Lovetsky

biatlon

Nederland had Polen in het vizier

De Nederlandse mannen reden zo hard dat ze hun directe tegenstander Polen zelfs in het vizier kregen tijdens de ploegenachtervolging.

Foto Reuters / Phil Noble

schaatsen

Oekraïne wint biatlon-estafette

Na een eindsprint wint Oekraïne de 4 x 6 km biatlonestafette voor vrouwen. Rusland wordt tweede en het brons is voor Noorwegen.

biatlon

Canada wint goud bij het curling

De mannenfinale bij het curling is gewonnen door Canada. Ze versloegen de Britten met 9-3.

Canadees Ryan Fry kijkt een steen na. Foto Reuters / Laszlo Balogh

curling

Rusland en Oekraïne strijden om goud

In de 4 x 6 km biatlon voor de vrouwen gaat het nu richting de finish. Oekraïne ligt op kop met elf seconden daarachter Rusland, het lijkt tussen die twee landen te gaan om het goud.

biatlon

Nederland maakt indruk richting finale

De Nederlandse mannen maken veel indruk in hun halve finale bij de ploegenachtervolging. Met maar liefst tien seconden voorsprong winnen ze van de Polen. Nederland is alvast verzekerd van zilver.

schaatsen

Nederland snel uit de startblokken

Nederland vliegt uit de startblokken en neemt drie seconden afstand op de Polen.

schaatsen

Nederland aan de start

Blokhuijsen, Kramer en Verweij staan aan de start voor de ploegenachtervolging, naar verwachting wordt het tegen de Polen een stuk lastiger dan tegen de Fransen.

schaatsen

Korea gemakkelijk naar finale

De Koreanen maken veel indruk door als een perfect geoliede machine te rijden. Met bijna drie seconden winnen ze van titelverdediger Canada en halen de finale.

schaatsen

Tweede dopinggeval

Het tweede dopinggeval op de Winterspelen op dezelfde dag. De Italiaanse bobsleeër William Frullani is uit de selectie gezet na positief te hebben getest, zegt het Italiaans Olympisch Comité.

bobsleeën

Halve finale ploegenachtervolging nu!

De halve finale ploegenachtervolging bij de mannen begint nu. Het zijn de Canadezen die het tegen Korea opnemen in de eerste halve finale, daarna strijden de Nederlanders tegen Polen.

schaatsen

Afstand voor Canadezen

De Canadezen nemen nu afstand van de Britten in de curlingfinale, ze staan met 8-2 voor.

curling

Terugkijken met de jeugdtrainer van Jorien ter Mors

RTV Oost keek met de jeugdtrainer van Jorien ter Mors terug op haar beginjaren. Na de ploegenachtervolging is Jorien ter Mors gelijk vertrokken naar de shorttrackbaan waar ze om 17:45 uur in de 1.000 meter strijdt voor een medaille.

shorttrack

Biatlon halverwege

De biatlonestafette voor de vrouwen is nu halverwege. Oekraïne ligt op kop gevolgd door Tsjechië. Voor de derde plek gaan Noorwegen en Rusland nek aan nek.

biatlon

Italianen schieten mis

Nicole Gontier schiet even flink mis in de biatlon en Italië ligt nu plots achtste in de estafette. De Russinnen gaan aan kop.

biatlon

Pauze bij curling

De heren rusten even uit in de finale van het curling. Canada gaat nog steeds ruim aan kop met 6-2 tegen de Britten.

curling

Estafette biatlon ook van start

De 4 x 6 km estafette biatlon voor vrouwen is nu bezig. Na de eerste wissel gaat Italië aan kop, voor Rusland en Oekraïne.

biatlon

Nederland door met Olympisch record

De Nederlandse vrouwenploeg is ook door in de achtervolging. Met een Olympisch record worden de Amerikanen naar huis gereden.

schaatsen

Lees ook Wintergoud

Lees vooral ook onze nieuwe aflevering van Wintergoud over Jorien ter Mors die zo graag vanavond ook een medaille bij het shorttrack wint.

schaatsen

Van Beek, Ter Mors en Wüst

De Nederlandse ploeg start met Lotte van Beek, Ireen Wüst en Jorien ter Mors.

schaatsen

Nederlandse vrouwen aan de start

Bij de ploegenachtervolging schaatsen voor de vrouwen hebben Rusland, Polen en Japan zich geplaatst voor de halve finale. Nu is het aan Nederland om zich te plaatsen.

schaatsen

Canada loopt uit in de curlingfinale

Halverwege de curlingfinale is Canada met 6-1 uitgelopen tegen Groot-Britannië

curling

Zweden - Finland in beeld

Zweden won de halve finale ijshockey van Finland. Hier enkele beelden na afloop.

Foto AFP / Andrej Isakovic

De Finse Teemu Selanne is teleurgesteld. Foto AFP / Jonathan Nackstrand

Foto AFP / Yuri Kadobnov

Goalie Henrik Lundqvist viert de overwinning. Foto Reuters / Mark Blinch

ijshockey

Ook de vrouwen beginnen aan ploegenachtervolging

Ook de vrouwen beginnen nu aan de kwartfinale ploegenachtervolging. De Nederlanders starten in de vierde rit.

schaatsen

Zweden wint de halve finale

De eerste halve finale in het ijshockey is gewonnen door Zweden. Het is tegen Finland 2-1 gebleven.

ijshockey

Nederland in actie

De Nederlandse ploeg in actie op de achtervolging. Om kwart over vier staat de halve finale op het programma.

Van links naar rechts: Jan Blokhuijsen, Koen Verweij en Sven Kramer. Foto Reuters / Phil Noble

schaatsen

Klassement slalom lijkt vast te staan

Bij de vrouwenslalom komen nu de deelnemers uit de exotische landen aan bod. Denk aan Togo, Peru en Libanon. De top drie wordt al een tijdje gevormd door Mikaela Shiffrin (VS), Maria Hoefl-Riesch (Dui) en Tina Maze (Slo).

skiën

Curlingfinale begonnen

De curlingfinale is begonnen. De Canadezen staan in het derde end met 2-1 voor tegen Groot-Britannië. Hier de kledingduiding van de Britse verslaggever.

Twitter avatar owen_g Owen Gibson The Team GB curling uniforms make them look as though they're off to a provincial disco - smart shoes and trousers twinned with sportswear.

Twitter avatar owen_g Owen Gibson The Canadian "buff boys", meanwhile, are wearing their extra tight tops. GB coach Soren Gran has already criticised their aggressive style.

curling

Zweden nog steeds op voorsprong

Met tien minuten te gaan staan de Zweden nog steeds op 2-2 voorsprong in de halve finale van het mannenijshockey.

ijshockey

Nederland plaatst zich probleemloos voor halve finale

Nederland heeft geen enkel probleem met de zwakke Fransen. Zonder al te veel moeite winnen ze de race met maar liefst 8,7 seconden verschil.

schaatsen

Blokhuijsen, Kramer en Verweij

Voor Nederland verschijnen Jan Blokhuijsen, Koen Verweij en Sven Kramer aan de start. Ze mogen niet verliezen van de Fransen.

schaatsen

Nederland nu aan de start

De laatste kwartfinale: Nederland tegen Frankrijk.

schaatsen

Polen wint van Noorwegen

De Polen winnen van de Noren bij de ploegenachtervolging. De Noor Håvard Bøkko liet ook de tien kilometer schieten voor deze ploegenachtervolging.

schaatsen

Halve finale Korea - Canada

De eerste halve finale in de achtervolging gaat dus straks tussen Korea en Canada.

schaatsen

Russen hadden geen kans

De Russen komen er niet aan te pas en verliezen kansloos van de Koreanen. Skobrev moest zelfs lossen bij zijn ploeggenoten.

schaatsen

Russen hebben kaarten op achtervolging gezet

De Russen meldden zich af voor de 10 kilometer om zich te richten op de ploegenachtervolging, maar de Koreanen rijden nu bij ze weg.

schaatsen

Tweede periode afgesloten

De tweede periode bij het ijshockey eindigt met een 2-1 voorsprong voor de Zweden. We kunnen alle aandacht richten op de kwartfinale van de ploegenachtervolging schaatsen.

ijshockey

Nederland in de vierde rit van start

Canada wint met meer dan drie seconden verschil van de Amerikanen. De Verenigde Staten presteren heel slecht bij het schaatsen.

schaatsen

Shauni Davis moet lossen

Een wanprestatie van de Amerikanen. Zelfs Shauni Davis moet lossen in de ploegenachtervolging en de Canadezen winnen.

schaatsen

Ploegenachtervolging begonnen

Nu wordt het druk. De ploegenachtervolging bij het schaatsen is begonnen met een race tussen Canada en Amerika.

schaatsen

Goal voor Zweden: 2-1

Een afstandsschot levert een voorsprong op voor Zweden. Erik Karlsson scoort de 2-1.

ijshockey

Het gebruikelijke opstootje

De Zweed Gabriel Landeskog worstelt met de Fin Lasse Kukkonen. Foto AP / Julio Cortez

ijshockey

1-1 bij het ijshockey

De Finnen hebben gescoord bij het ijshockey, een minuut later komt Zweden langszij: 1-1

ijshockey

Mikaela Shiffrin aan kop

Vijftien deelneemsters zijn naar beneden gegaan en de Amerikaanse Mikaela Shiffrin gaat aan kop bij de vrouwenslalom.

skiën

Tweede periode van start

De tweede periode in het ijshockey is van start gegaan. Nog steeds is er niet gescoord bij de wedstrijd tussen Zweden en Finland.

ijshockey

Vrouwenslalom begint

De eerste run van de vrouwenslalom is begonnen. Er staan 88 deelneemsters aan de start.

skiën

0 - 0 na eerste periode

Na de eerste periode staat het 0 - 0 tussen Zweden en Finland.

ijshockey

Petitie voor kunstschaatster

De Zuid-Koreanen zijn zo boos over het zilver van Yuna Kim in het kunstschaatsen dat ze een petitie zijn gestart. Gisteren won de Russische Adelina Sotnikova verrassend het goud. Er wordt getwijfeld aan het juryoordeel. De petitie is al 1,5 miljoen keer getekend.

Hier mooi beeld van de New York Times over die finale.

kunstschaatsen

Finnen zonder vaste goalie

De Finnen moeten het zonder hun vaste goalie Tuukka Rask doen. Hij heeft zich ziek afgemeld voor deze halve finale.

ijshockey

IJshockeybeeld

Zweden en Noren vechten om de puck en een plek in de finale. Foto AP / Julio Cortez

ijshockey

Nogmaals curling

Door een technisch probleem is de curling-uitslag verdwenen. Zweden won dus, in de extra tijd. Het bleef tot het einde spannend. China gaat met lege handen naar huis en Zweden wint het brons.

Foto Reuters / Ints Kalnins

curling

Medailles voor Canada

Nog even terug naar het skicross. Canada haalt twee medailles binnen en komt op een totaal van 22 medailles.

Winaar Marielle Thompson rechts en Kelsey Serwa (zilver) links. Foto AP / Andy Wong

skicross

Halve finale ijshockey gaat beginnen

De eerste halve finale in het ijshockey tussen Zweden en Finland is inmiddels begonnen.

ijshockey

De winst van Thompson

De winst van Marielle Thompson bij de skicross in beeld. Hier de volledige uitslag.

Foto Reuters / Dylan Martinez

Marielle Thompson en achter haar landgenote Kelsey Serwa. Foto AP / Franck Fife

Foto Reuters / Dylan Martinez

skicross

Gelijk bij het curling

Op het nippertje maakt Zweden 4-4 bij het curling. Er komt een extra end om de winnaar te bepalen.

curling

Thompson wint goud

De Canadese Marielle Thompson wint het goud bij de skicross, landgenote Kelsey Serwa finisht als tweede. Brons is voor Anna Holmlund.

skicross

DPA: 'Evi Sachenbacher-Stehle betrapt'

DPA meldt dat het positieve dopinggeval is gemeld bij de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle.

biatlon

Finalisten bekend

De finalisten van het skicross zijn bekend, het gaat straks tussen de Canadezen Kelsey Serwa en Marielle Thompson, en de Franse Ophelie David (37 is ze inmiddels) en de Zweedse Anna Holmlund.

skicross

Gelijk bij het curling

Het staat inmiddels 3-3 tussen China en Zweden. De strijd om het brons is spannend.

curling

Wörner bij kennis

Anna Wörner is bij kennis, maar wordt uit voorzorg per brancard afgevoerd.

skicross

Valpartijen in eerste kwartfinale

Anna Wörner en Georgia Simmerling komen hard ten val in de eerste kwartfinale. Kelsey Serwa en Fanny Smith gaan door. Het is nog even wachten tot de baan wordt vrijgegeven. Anna Wörner wordt nu medisch behandeld op het parcours, het ziet er ernstig uit.

skicross

Kwartfinales skicross bekend

De achtste finales zijn achter de rug en de dames kunnen zich gaan opmaken voor de kwartfinales in het skicross.

skicross

Vliegen

Het skicross levert wederom mooie foto's op van, in dit geval, vliegende vrouwen.

Foto AFP / Javier Soriano

skicross

Zweden nog steeds op curlingvoorsprong

Even een update van het curling: Zweden staat met 2-1 voor tegen China in het zesde end.

curling

Canadese vreugde

Gister wonnen de Canadese vrouwen bij het ijshockey van de Amerikanen. Dat leverde mooie beelden op.

Zo probeerde Rob Ford, de controversiële burgemeester van Toronto, te springen.

Deze is ook leuk. vooral de chagrijnige Amerikanen op de achtergrond:

En een middelbare school in Canada:

Deadspin heeft de leukste filmpjes op een rij gezet. Dat belooft wat voor de halve finale vanavond als de Canadese mannen tegen de VS hockeyen.

ijshockey

Achtste finales skicross

De vrouwen gaan nu wel in viertallen naar beneden voor de achtste finales van het skicross. De eerste twee plaatsen zich telkens voor de halve finales.

skicross

De tweets vanochtend

Twitter avatar stimtoss Jeroen Otter Vandaag is de dag des oordeels: shorttrackers komen voor het laatst in actie op hun heilige ijs, hun tabernakel, hun #ICE BERG. #Sotsji2014

Twitter avatar marktuitert Mark Tuitert Is Jillert Anema inmiddels al wereldberoemd in Amerika?

Twitter avatar verweijkoen Koen Verweij Tukkie doen

Twitter avatar janblokhuijsen Jan Blokhuijsen Nog even warmdraaien en dan gaan we los.. Vanmiddag 14:30 (NL tijd). #blokkie #TeamNL http://t.co/GUC8UVZp3u

shorttrack

De wolvengrap

Het leek zo spannend. Een wolf gesignaleerd in een hotel.

Rodelaarster Kate Hansen zette een filmpje online. Het blijkt nu een van de vele grapjes van Jimmy Kimmel te zijn.

Twitter avatar jimmykimmel Jimmy Kimmel I always say, if you're going to cry wolf - get an actual wolf to cry with http://t.co/930U3lFfr5 @k8ertotz

Olympisch Dorp

'Doping bij het skiën'

De geruchten komen op gang, volgens het Duitse persbureau DPA is het dopinggeval bij de skibond betrapt. Dat kan dan nog altijd van alles zijn, van schansspringen tot alpineski.

skiën

Strijd om het brons

Zang Jialiang (l) en Ba Dexin vegen het ijs. Foto Reuters / Ints Kalnins

curling

Curling voor brons

De mannen uit China en Zweden strijden bij het curling om het brons. Na de tweede end staat Zweden met 1-0 voor.

curling

Terugkijken: Jillert Anema

Hét filmpje van gister was natuurlijk het interview van schaatscoach Jillert Anema met CNBC. Wie het nog niet heeft gezien moet dit echt even kijken.

schaatsen

Koude ijshockeyoorlog

Vanavond spelen de VS tegen Canada bij het ijshockey. De koude oorlog is nu al begonnen.

Twitter avatar CommandSign Command Sign Nothing is higher than the stakes of tomorrow’s game. http://t.co/usqJ9EPTpg

ijshockey

Duitse atleet positief getest

Het Duits Olympisch comité meldt dat een van de atleten in Sotsji positief heeft getest op doping, aldus Der Spiegel. Het is nog onbekend wie het is en om welke sport het gaat. Vandaag wordt de B-staal getest en volgt er meer nieuws.

Doping

Weer mist in Sotsji

En weer mist het in Sotsji, dus gaat het heel traag bij de plaatsingsronde voor het skicross. De vrouwen gaan een voor een van de piste. Tot nu toe zijn er tien naar beneden gecrosst. De Franse Ophelie David gaat voorlopig aan kop.

skicross