Zet bij een romantisch etentje toch die Google-bril af

Komt een man met een Google Glass op zijn neus het openbaar toilet in. Moet hij de bril afdoen of oplaten? Het lijkt een onbelangrijke kwestie, maar wie deze bril draagt kan met één klik iedereen om zich heen fotograferen. Sinds een testgroep van 10.000 man al een aantal maanden met de bril rondloopt, zijn er nogal wat vragen over de internetbril naar boven gekomen. Om misverstanden in de toekomst te voorkomen, heeft Google een ‘etiquettegids’ opgesteld met tips waar de gebruiker – de bril zou dit jaar op de markt komen – zich aan moet houden. Het bedrijf zette een aantal do’s en don’ts online. Praktische tips zijn: ‘Vraag toestemming voordat je iemand fotografeert’ en ‘Draag de bril niet te lang’. Online Oorlog en Vrede lezen wordt afgeraden. En de belangrijkste tip: ‘Wees geen glass-hole’. Google adviseert mensen beleefd te reageren op vragen over de bril. „En als iemand wil dat je hem afzet, doe dat. Zeker gedurende een romantisch etentje.”