Curling als nieuw natuurfenomeen

Bezems op het ijs, glijdende stenen, schreeuwende mensen. Wie niet zou weten dat het hier de sport curling betreft zou kunnen vermoeden dat het hier om een onbekend natuurverschijnsel gaat. En als het op het verklaren van onbekende natuurfenomenen aankomt, kan de wereld zich maar tot één man richten.

David Attenborough, de legendarische verteller van al die prachtige natuurdocumentaires van de BBC. De Britse nationale omroep benaderde de geridderde Engelsman met zijn iconische stem om het commentaar te leveren bij een fragment van de beslissingswedstrijd tussen de Amerikaanse vrouwen en het favoriete team van Groot-Brittannië.

Wat volgt is een compleet nieuwe ervaring. De wedstrijd die zonder kennis van zaken enigszins onbegrijpelijk en saai kan overkomen, geeft een intrigerende inkijk in de wereld van „the creatures in this world I find most curious,” aldus Attenborough.

Dat levert unieke, nog nooit eerder vertoonde beelden, gemaakt met state-of-the-art camera’s, uit het hartje van Rusland, van… curling.