In beeld

De gezichten van het Onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein in Kiev wordt al weken bezet door demonstranten, die er een tentenkamp hebben opgezet. Deze week liepen gevechten tussen oproerpolitie en demonstranten uit de hand. Tientallen mensen kwamen om het leven, honderden raakten gewond. De demonstranten hebben brandende barricades op 'hun' plein gebouwd om de politie tegen te houden. President Janoekovitsj kondigde vandaag na een nieuwe nacht van onderhandelingen aan niet af te treden, maar wel vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Zijn macht wordt ingeperkt. De vraag is of de demonstranten dat genoeg vinden; ze lijken alleen pas tevreden te zijn als hij vertrekt. Na een nacht van relatieve rust braken vandaag op het plein opnieuw gevechten uit. Dit zijn de gezichten van het Onafhankelijkheidsplein.
Een betoger achter een barricade in Kiev.
AFP / Bulent Kilic
Een betoger bouwt aan een barricade op het Onafhankelijkheidsplein.
AFP / Bulent Kilic
Een demonstrant bemant een barricade, bewapend met een mondkapje.
Reuters / David Mdzinarishvili
De een doet een snel dutje op het Onafhankelijkheidsplein, terwijl anderen verderbouwen aan de barricaden.
AFP / Bulent Kilic
De een leest in de krant hoe het in Oekraïne gaat, de ander, zoals deze demonstrant, leest vanaf het centrum van de opstand in Kiev hoe het de rest van de wereld vergaat.
AFP / Bulent Kilic
Een priester staat ook op de barricaden.
AP / Marko Drobnjakovic
Demonstranten vanochtend op het plein. Ze wachten de resultaten van de onderhandelingen af. Een nacht was het rustig op het plein, totdat de gevechten later op de ochtend weer losbarstten.
AFP / Bulent Kilic
Demonstranten drinken thee in de vroege ochtend.
AFP / Bulent Kilic
Een gemaskerde betoger werkt aan een barricade.
AFP / Bulent Kilic