Voormalige NS-topman Bert Meerstadt wordt wijnbaas

Bert Meerstadt
Bert Meerstadt

Hij stapt over van treinen naar wijnen. Vorig jaar moest Bert Meerstadt opstappen als directeur van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vanwege de aanhoudende problemen met hogesnelheidstrein Fyra. Nu heeft hij een nieuwe baan gevonden, buiten de transportsector. Meerstadt wordt per april bestuursvoorzitter van wijnimporteur Baarsma.

Het in Huizen gevestigde bedrijf importeert en distribueert wijnen in „alle marktsegmenten”, schrijft het bedrijf op zijn website. Het heeft een jaaromzet van 260 miljoen euro.

Meerstadt beschikt over de juiste „strategische ervaring” om Baarsma verder te laten groeien, zo schrijft president-commissaris Frans Barel in een verklaring. Het bedrijf is sinds 2007 grotendeels in handen van investeringsmaatschappij AAC Capital, de voormalige investeringstak van ABN Amro. (NRC)