Onenigheid tussen winkeliers en Bakker Bart over deegprijs duurt voort

Bakkersketen Bakker Bart is er na maanden van overleg niet in geslaagd zijn ontevreden franchisenemers tevreden te stellen. De vereniging van uitbaters wees woensdagavond een nieuw schikkingsvoorstel van moederbedrijf Bart’s Retail af. Dat meldt het televisieprogramma Zembla, dat gisteravond een uitzending aan het conflict wijdde. De uitbaters zijn als franchiser eigen baas maar verkopen brood onder de vlag van Bakker Bart. Zij zijn al sinds vorig jaar zomer in overleg met het hoofdkantoor. In juli vorig jaar dreigden zij met een claim van 25 miljoen euro, omdat Bart’s Retail deeg zou leveren tegen een veel te hoge prijs. De deegfabriek van Bart’s Retail zou van groothandelsbedrijf Beko minder geld voor de producten vragen dan van de eigen winkeliers. (Novum)