Amerikaanse tiener Mikaela Shiffrin wint goud op de slalom

De Oostenrijksen Kathrin Zettel en Marlies Schild met Mikaela Shiffrin op het slalompodium.
De Oostenrijksen Kathrin Zettel en Marlies Schild met Mikaela Shiffrin op het slalompodium. Reuters / Mike Segar

Mikaela Shiffrin heeft vanavond goud gewonnen op de olympische slalom. De 18-jarige Amerikaanse had voor twee runs 1.44,54 minuten nodig. Marlies Schild (1.45,07) en Kathrin Zettel (1.45,35) bezorgden Oostenrijk zilver en brons.

Schild won de tweede run, waarin Shiffrin zesde werd. Haar eerste plaats in de eerste run bleek echter ruim genoeg voor de gouden plak. Shiffrin, ook al wereldkampioene op de slalom, werd in Rusland eerder vijfde op de reuzenslalom.

De Duitse Maria Höfl-Riesch viel buiten de prijzen. De drievoudig olympisch kampioene stelde in haar tweede run teleur met de negende plek, waardoor ze na twee runs op plek vier eindigde. De Sloveense Tina Maze, die in Rusland de reuzenslalom en afdaling won, werd achtste. (Novum)