Stevige apenuitdaging

Voetjes van de vloer, gamegeeks! // Met Donkey Kong slinger je door de jungle // En met Radiohead vlieg je door de muziek // En de Flappy Bird-hype is nog niet overgewaaid

Spelen // Game Donkey Kong Country: Tropical Freeze Van: Retro Studios, Nintendo. Voor: Wii U. € 49,99 3

Dik drie jaar geleden zorgde Donkey Kong Country Returns voor een kleine verrassing. Deze kleurrijke platformrevival was stiekem beter dan de Donkey Kong-spellen uit de jaren negentig waarop hij teruggreep. Zo’n hoogvlieger is dit vervolg niet. De beeldresolutie is hoger op de Wii U, waardoor de subtropische jungle en het poolijs er nog wat gedetailleerder en sprankelender uitzien. En opperaap Donkey Kong wordt nu geholpen door drie familieleden, zoals opa Cranky die kan stuiteren op zijn wandelstok. Maar de subtiele opbouw is er uit: de game wordt snel moeilijk, door hardnekkige vijandjes en menige precisiesprong. Een stevige uitdaging voor wie betere Wii U-platformers als Rayman Legends en Super Mario 3D World al heeft uitgespeeld.