Politie krijgt 150 tips binnen in zaak Els Borst

De Mobiele Eenheid zocht vorige week vroeg in de omgeving van het huis van Els Borst naar sporen.
De Mobiele Eenheid zocht vorige week vroeg in de omgeving van het huis van Els Borst naar sporen. Foto ANP/Erik van 't Woud

Bij de politie zijn sinds maandag honderdvijftig tips binnengekomen over de dood van Els Borst. Dat meldt persbureau ANP.

Een team van ruim dertig rechercheurs is bezig met de zaak en het natrekken van alle tips. Het is daarom nog niet duidelijk of er bruikbare tips tussen zitten. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat er is ingebroken bij de oud-politica, die vorige week maandag dood werd aangetroffen in haar huis in Bilthoven.

De politie gaat ervan uit dat Borst door een misdrijf om het leven is gekomen. De zaterdag voor haar overlijden was ze nog op een congres van D66; de dag daarna kwam ze niet opdagen op een afspraak. Bij doorzoekingen in het bos rond haar huis zijn “voorwerpen” gevonden, die momenteel worden onderzocht. De hoop is dat deze licht kunnen werpen op de dood van de oud-D66-minister.