Leer spellen met Bert en Ernie in Sesame Street Fighter

Screenshot flavourmachine.com

We zullen het met kortere afleveringen van Sesamstraat moeten doen, maar niet getreurd. Spellen kunnen we nog steeds leren dankzij Sesame Street Fighter. Inderdaad, een mix van Sesamstraat en de klassieke game Streetfighter.

Streetfighter en Sesamstraat samen. Het klinkt bizar, maar het idee is niet nieuw. Artiest Matt Crane verspreidde vorig jaar al een paar illustraties waarin ieders favoriete kinderprogramma in een bizar Streetfighter-jasje werd gehesen, zoals deze poster.

De werkjes riepen zo veel respons op, dat er nu dus een heuse game is gemaakt. Het spel is kinderlijk eenvoudig. Kies je karakter - onder andere Bert, Ernie en natuurlijk het Koekiemonster - en ga vervolgens het gevecht aan met een andere straatbewoner.

Screenshot flavourmachine.com

Deze keer win je echter niet met ingewikkelde combo’s waardoor je rsi oploopt, maar met spellen. En dan geen woorden als ‘nom nom nom’ of ‘Hadouken’, maar dierennamen (makkelijk) en Russische steden (best taai). Het is dus ook nog eens educatief.

Benieuwd? Speel hier Sesame Street Fighter