kort

AFP PHOTO
AFP PHOTO

Futuristische bril

Wees geen glasshole, adviseert Google

Heb je straks eindelijk die dure Google Glass gekocht die dit jaar uitkomt, is het nog niet goed. Google heeft namelijk een ‘etiquettegids’ opgesteld waar je je als drager van de internetbril aan zou moeten houden. Het bedrijf zette de regeltjes online. Hier volgen de do’s en don’ts waar Glass-dragers op moeten letten:

Do’s:

Gebruik je stem. De bril is door middel van stemcommando’s te bedienen – veel gemakkelijker dan al dat geklik.

Doe je bril op slot. Want mocht je bril gestolen worden dan kan de dief hem niet gebruiken als hij gelockt is. Niemand kan dan je persoonlijke informatie op de bril bekijken. In de VS is hij al beperkt vekrijgbaar en daar kost de bril nog meer dan 1.000 euro.

Vraag toestemming. Met één klik op de bril kun je iedereen om je heen ongevraagd filmen en fotograferen. Dat is niet zo netjes. Daarom roept Google mensen op om „beleefd” om te gaan met deze tool.

Don’ts:

Draag hem niet te lang. Volgens Google is de bril juist bedoeld voor het ‘snelle’ werk, en dus niet om urenlange chatgesprekken mee te voeren.

Zet hem af als je gaat zwemmen. Want anders doet-ie het niet meer. Hetzelfde geldt voor als je gaat rugbyen, voetballen, noem maar op – dan valt je mooie Glass dus kapot op de grond.

Wees geen Glasshole! Het belangrijkste advies van Google is om vooral „beleefd” met de bril om te gaan. Dus niet constant naar je schermpje staren, want andere mensen kunnen niet meegenieten met die coole functies van je bril en ervaren dat als onprettig. Google zegt het zo: „Als je constant op het scherm kijkt, zie je er voor omstanders behoorlijk raar uit.”