De olympische bobsleekampioen en haar bad

Heather Moyse is tweevoudig olympisch kampioen in de tweemansbob en rugbyinternational namens Canada. En ze is heel gewoon gebleven.

Het gebrek aan een fatsoenlijk bad in de kamers van het Olympisch dorp kon Moyse dan ook niet deren. Toen het tijd was voor een detoxmomentje na een training en ze een heet zoutbad wilde nemen loste ze het gebrek aan een comfortabele badkuip creatief op. Ze vond een grote vuilnisbak en liet zich daarin zakken.

#NoExcuses twitterde ze bij de foto van het bijzondere baddermoment. Moyse prolongeerde gisteren haar olympische titel. Of het zoutbad daarin een rol heeft gespeeld blijft gissen. Duidelijk is dat Moyse er alles voor over heeft gehad nieuw olympisch succes te behalen. En de vuilnisbak, die is nog nooit zo schoon geweest. (NRC)