Dynamo Kiev en Valencia wijken uit naar Cyprus

De wedstrijd tussen Dynamo Kiev en Valencia in de tweede ronde van de Europa League wordt vandaag op Cyprus gespeeld. Door de hevige protesten in Oekraïne is gekozen om het duel op neutraal terrein af te werken. Dat meldde de UEFA gisteren in een verklaring.

Dynamo en Valencia beginnen zoals gepland om 19.00 uur, maar de aftrap is nu in Nicosia. „Er waren te veel onzekerheden, waar we geen controle op konden uitoefenen”, vertelt voorzitter van Amadeo Salvo van de Spaanse club. „We zijn tevreden dat het gezond verstand heeft gezegevierd.”

Bij Kiev is de Nederlandse international Jeremain Lens actief. De aanvaller is door Louis van Gaal niet opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de vriendschappelijke interland op 5 maart in Parijs tegen Frankrijk. De bondscoach riep Lens niet op vanwege zijn rode kaart in het laatste oefenduel met Colombia.

Ajax mist vanavond twee basisspelers in het Europa League-duel tegen Red Bull Salzburg. Nicolai Boilesen ontbreekt vanwege hamstringklachten en Thulani Serero heeft een lichte blessure aan zijn lies.

Ricardo Kishna maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Ajax. De 19-jarige aanvaller, die onlangs zijn contract verlengde tot medio 2016, scoorde vrijdag nog voor Jong Ajax tegen Jupiler League-koploper FC Dordrecht. Ajax ontvangt de Oostenrijkse kampioen eerst in de Arena. De return is over een week. „Het is een moeilijke loting, maar de druk ligt bij ons", stelt Ajax-coach Frank de Boer. (Novum)