Bayern zet forse stap naar laatste acht, Seedorf verliest met Milan

Bayern München en Atlético Madrid wonnen gisteren in de heenwedstrijd van de achtste finales een uitduel.

Bayern München is goed begonnen aan de knock-outfase van de Champions League. De bekerhouder won gisteren door doelpunten van Toni Kroos en Thomas Müller in Londen met 2-0 van Arsenal. De thuisploeg speelde bijna een uur lang met een man minder door een rode kaart voor doelman Wojciech Szczesny na een overtreding op Arjen Robben. De Nederlander werd de rest van de wedstrijd uitgefloten door de fans van Arsenal.

In een uitverkocht Emirates Stadium begon Arsenal nog vol bravoure aan de wedstrijd. Een ideale kans om op voorsprong te komen werd gemist door Mesut Özil. De Duitser kreeg een penalty nadat hij was gevloerd door Jerome Boateng, maar zijn inzet werd door Manuel Neuer gekeerd.

Nog voordat de wedstrijd halverwege was, faalde ook Bayern vanaf de stip. David Alaba schoot op de paal nadat Robben door Szczesny was gevloerd. Arsenal moest wel met tien man verder en dat bleek voor de ploeg van trainer Arsène Wenger teveel gevraagd. Met een fraaie uithaal zorgde Kroos in de 53ste minuut voor de voorsprong van Bayern.

Na de openingsgoal hielden de Duitsers Arsenal in een wurgreep en creëerden een handvol kansen. Pas twee minuten voor tijd vond Müller voor een tweede keer een gat in de Engelse defensie.

Clarence Seedorf heeft weinig plezier beleefd aan zijn debuut als trainer in de Champions League. Met AC Milan ging hij in de achtste finales thuis met 1-0 onderuit tegen Atlético Madrid. Diego Costa maakte zeven minuten voor tijd het winnende doelpunt. Over drie weken moet Milan proberen in de return in Spanje alsnog orde op zaken te stellen.

AC Milan sneuvelde in de afgelopen vier seizoenen drie keer in de eerste knock-outfase. Alleen in 2012 werd de kwartfinale bereikt. De laatste keer dat Atlético doordrong tot de kwartfinale dateert uit het seizoen 1996-1997. De Spanjaarden werden toen uitgeschakeld door Ajax. (Novum)